EASY TOWNS ( European Accessible Sustainable Young Towns) – EU project voor Integratie en diversiteit !
Op 19, 20 en 21 oktober 2015 organiseerde Heist-op-den-Berg de Kick Off meeting voor dit Europese project met als thema 'Integratie en Multiculturaliteit". Het ontving de Europese partners uit Vicenza, L'Alfàs del Pi, Pforzheim, Pola, Arad, Sentjur, Gozo, Niepolomice, Craigavon en Rijeka op een tweedaags congres waar "best practices" én problemen werden besproken op het terrein van diversiteit . Professor Jan Blommaert gaf voor de schouwburg in CC Zwaneberg vol Heistse jongereneen lezing over "superdiversiteit" en "nieuwe" Heistenaars getuigden over hun integratieproces.

Op 18,19 en 20 april 2016 reizen Kato Boeckx en Anneke Dejonckere van de Jeugdienst en Europees coördinator Bernadette De Cat naar het Spaanse L'Alfàs del Pi om er Heist-op-den-Berg te vertegenwoordigen op de 2e Easy Towns meeting. Samen met de Italiaanse, Maltese, Roemeense, Duitse, Poolse, Sloveense Ierse en Kroatische collega's zullen ze in "work sessions" en "round table discussions" dieper ingaan op het verloop van het project en de 'creativity contest" waartoe alle Heistse scholen en jeugdverenigingen worden uitgenodigd te "fine tunen". Verder staan bezoeken aan de Villa Romana Albir, het Johan Galtung park, de Club Màs Amigos, de Club Los Holandeses en de club Noruego én een officiële ontvangst op het gemeentehuis op het programma. Professor Johan Altung zal een lezing geven over "Identiteit en Integratie".
De volgende EASY TOWNS meetings staan op het programma van Pforzheim in Oktober 2016 en Rijeka (Europese Culturele hoofdstad 2020!) in april 2017. De finale neemt Vicenza voor z'n rekening in oktober 2017.

Ben je jong én creatief? Doe dan mee aan de "creativity contest"! Geef op een zo creatief mogelijke manier ( film, muziek, dans, plastische kunsten… ) vorm aan jouw idee over onze multiculturele wereld. Je krijgt een geldprijs en een reis naar Pforzheim, Rijeka of Vicenza als beloning. Voor alle info kan je terecht bij EU project coördinator Bernadette De Cat (Gsm 0477 78 80 11- bernadettedecat@hotmail.com).
Source

2019-10-31T20:05:07+00:00april 16th, 2019|Internationalisering|