Hestival viert vijftiende verjaardag met eigen biertje

Geïnteresseerden kunnen nieuw brouwsel nu al proberen in dertigtal cafés

GVA – foto Kristof Van Rompaey

De organisatoren van Hestival vieren de vijftiende verjaardag van het gratis muziekevenement in Heist-centrum met een eigen brouwsel: Hestival Blond. Het biertje wordt geschonken tijdens het festival op 24 augustus, maar is nu al te proeven in een dertigtal cafés. Wie het voor Hestival uittest, maakt kans op prijzen.

https://www.gva.be/…/hestival-viert-vijftiende-verjaardag-m…

Elk jaar lokt Hestival zo'n 10.000 muziekliefhebbers naar het Cultuurplein in Heist-op-den-Berg. Omdat het festival jarig is, riepen vzw Hestival en de Heistse concertorganisatie Trippel-Twieje-Nul eerder dit jaar de rockrally Concours Hestival na zeven jaar terug in het leven. Nu pakt de organisatie uit met nog een extra nieuwigheid. “We zochten iets leuks om onze verjaardag nog wat meer in de kijker te zetten”, zegt voorzitter Katrien De Roover van vzw Hestival. “Zo groeide het idee om een soort jubileumbier op de markt te brengen in beperkte oplage en voornamelijk in Heist. We gingen in zee met brouwerij Den Triest en kozen voor een blond biertje van hoge gisting met 8,5 procent alcohol. Van zodra we een logo hadden, was Hestival Blond geboren.”

Voor de verspreiding van het bier werkt Hestival samen met de Heikantse Bierliefhebbers uit Berlaar-Heikant (Berlaar). Maandelijks presenteert de vereniging een bier van de maand in zo’n dertig cafés in de regio. “Nog tot eind deze maand zetten ze ons bier in de kijker: een ludieke manier om promo te maken. Bovendien is de link tussen cafés, festivals en bier niet ver te zoeken”, vertelt de voorzitter lachend.

Wedstrijd

Aan het nieuwe biertje is tot slot nog een wedstrijd gekoppeld. “Wie een Hestival Blond gaat proeven op café en daarvan een leuke foto maakt, maakt kans op enkele mooie prijzen”, laat De Roover weten. “Om deel te nemen, post je de foto op Instagram of Facebook met de hashtag #hestival. Vermeld daarbij met wie je graag een Hestival Blond wil komen drinken tijdens onze vijftiende editie en vergeet de foto niet publiek te zetten. De winnaars worden begin augustus persoonlijk gecontacteerd.”

Katrien De Roover Voorzitter vzw Hestival "We kozen voor een blond bier van hoge gisting met 8,5 procent alcohol."
Naar aloude gewoonte begint het festival met een programma voor de jongste bezoekers. De Ketnetband geeft op 24 augustus de aftrap. Nadien bestormen Bel-Air, Slongs, Gestapo Knallmuzik, Channel Zero en The Van Jets het podium. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob sluit de feesteditie af. “Wie niet op voorhand op café geraakt om een Hestival Blond te proeven, krijgt tijdens het festival zeker en vast nog een herkansing.” (kvro)

nieuwsblad online
Source