Met de beste wensen voor een Schitterend én Markant 2019 nodigt Markant Heist-op-den-Berg u meteen ook uit op de volgende meeting van woensdag 23 januari 2019, om 20.00u in het bovenzaaltje van Café 't Pleintje in Heist-op-den-Berg.
Het wordt een heel bijzondere avond! We toasten op het nieuwe jaar en u krijgt een "Speed Date met de Castraten" door Daan Esch.
Voor het Klara Programma "Blijf Verwonderd" van Katelijn Boon en voor zijn boek "Stem" dook dramaturg Daan Esch, verbonden aan de Opera Vlaanderen in Antwerpen, in de fascinerende geschiedenis van de castraatzangers. De historisch-psychologische roman "Stem" werd zijn debuut, het programma "Daten met de castraten" werd een succesrijke reeks van 3 zondagavonden.
Daan Esch neemt u op 23 januari mee doorheen de roemrijke en vaak tragische levens van deze vergeten kunstenaars uit de muzekgeschiedenis. "Sex, Lies en Audiotapes" , zo vat hij het samen. Onvoorstelbaar waartoe deze supersterren van de barokopera's vanaf de 17e eeuw in staat waren met hun stem. Ze schitterden op alle grote Europese podia en drukten hun stempel op de ontwikkeling van de opera. Roem, applaus en rijkdom werden hun deel. Ze verdienden immers evenveel als de huidige topvoetballers, stel je voor! Maar er zat een grote keerzijde aan hun leven en hun carrière… Daan Esch vertelt u in geuren en kleuren over het fenomeen "castraten", hun herkomst, gloriedagen en ondergang. En dit aan de hand van citaten van tijdgenoten, achtergrondinformatie, anekdotes en… muziekfragmenten.
VAN HARTE WELKOM!
Bernadette De Cat en Team, Markant Heist-op-den-Berg
Bijdrage: 20.00 euro voor leden en 25.00 euro voor niet-leden. Uw betaling geldt, zoals steeds, als inschrijving.
Graag voor maandag 21.01.2019.
U kan overschrijven op rekening BE 28 3630 6088 4920
http://www.markantvzw.be/…/2019-01-23-heist-op-den-berg-mu…/
Of via: bernadettedecat@gmail.com gsm 0477 78 80 11 Info: Facebook.com/MarkantHeistodBerg/

Noteer alvast:
Donderdag 21 februari 2019: Styling by Tylaine Van den Broeck , Maison Tylaine, Bergstraat, Heist-op-den-Berg
Dinsdag 12 maart 2019: Theatervoorstelling "Sterk Geslacht" Meet en greet met acteurs,auteur en regisseur
CC ZwanebergSource